Magdaléna Rybáriková pre problémy nedohrala prvé kolo

11.10.2011 Celý región

LINZ 11. októbra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková pre zdravotné problémy nedohrala utorkový zápas 1. kola dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale).

S "lucky loserkou" Jevgenijou Rodinovou z Ruska prehrala úvodný set 3:6 a v druhom bol stav 1:2 v jej neprospech, keď duel po 54 minútach hry skrečovala.

"Magda bola prechladnutá a včera ju seklo v chrbte. Bola s tým aj u fyzioterapeuta, ale veľmi chcela hrať napriek tomu, že ju zdravotný stav obmedzoval," referoval pre SITA Rybárikovej tréner Martin Hromec.

Išlo o druhý vzájomný súboj týchto dvoch súperiek, aj v prvom - ešte v roku 2008 na antuke v Záhrebe - uspela ruská tenistka. Dvadsaťtriročná piešťanská rodáčka Rybáriková mala pôvodne nastúpiť proti Talianke Flavii Pennettovej, ktorá minulý týždeň v Pekingu zdolala najprv Danielu Hantuchovú a následne Dominiku Cibulkovú, lenže po tom, ako sa z Linzu v nedeľu odhlásila pre zranenie pravého kolena Nemka Andrea Petkovicová, nastali v už vyžrebovanom "pavúku" zmeny.

Magdaléna Rybáriková si z Linzu odnáša jeden bod do singlového rebríčka a šek na 1725 dolárov.

Dvojhra - 1. kolo:
Jevgenija Rodinová (Rus.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 2:1 - skreč, Rybáriková po 54 minútach odstúpila
 

Vyberte región